Bøsserup Gamle Skole Anno 1881

Bøsserup Gamle Skole er fra dengang, hvor der var skole i hver en landsby og flække, med en enkelt lærer, og hvor undervisninger foregik fælles uanset børnenes alder. Skolen fungerede helt frem til 1960, og er siden blevet nænsomt restaureret over flere år, så den i dag fremstår, som en blanding mellem gammel og nyt – men stadig med “lidt” af den oprindelige skolestue-stemning intakt.

Blå-grønne æg til morgenmad…

Haven  omkring huset er på et par tusinde kvadratmeter med græsplæner, gammeldags blomsterbede med SMUKKE geoginer/dahlia og hønsegård med fritgående høns, der endda lægger blå/grønne æg. Hertil kommer 3½ td. land med marker, to små søer med gangsti rundt om. 
 

Araucana høns menes at være en gammel urrace, der er hentet fra Sydamerikas vestkyst til landene omkring Middelhavet i 1500-tallet, og derfra udbredt til resten af Europa. 
Det er en meget rolig race som gerne flyver, men som er nem at tæmme. Den er en god skruk og kyllingepasser. Racen er kendetegnet ved de manglende halefjer og de lange kindfjer på siden af hovedet – og ikke mindst de blå æg…